Oldukça zahmetli işlerinden biri olarak görülen taşıma, ev taşımanın püf noktaları dikkate alınarak kolaylaştırılıyor. Eşyaların toplanmasından paketlenmesine, taşınmasından yerleştirilmesine kadar her aşamada verilen taşınma önerileri, taşınmayı zor olmaktan çıkarıyor.
Taşınma Hazırlığı Nasıl Yapılır?
Taşınma etkinliğinin olacağı günden ortalama 1 ay kadar önce toplanmaya başlayabilirsiniz. Yavaş yavaş ve dikkatlice toplayacağınız eşyaların hazırlanmasında ilk adım gereksizlerin ayrılması oluyor. Taşınma esnasında yük olacak gereksiz eşyaları ayırarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırabilirsiniz. Taşınacak eşyaları odalara listeleyerek ayıklayabilir, oda oda eşya toplarken yeni mekana gidecekleri listeden kontrol edebilirsiniz. Oluşturduğunuz listeleri yalnız kendi paketleme işlerinizde değil evden eve nakliye şirketlerinden fiyat alırken de kullanabilirsiniz. Eşyaların tam listesini vermeniz uygun boyutlarda araç ve koli getirmelerini sağlayacaktır.
Adım Adım Taşınma Planı
Adım adım hangi odanın toparlanacağı, kamyona hangi sırayla yerleştirilecekleri, önce hangi eşyaların indirilmesi ve yerleştirilmesi gerektiği gibi aşamaları planlamalısınız. Taşınma esnasında yapılacak tadilatlar, açılacak ve kapatılacak hesaplar, yeni gelecek eşyalar ve satın alınması gereken ev eşyaları olacağından planlar hayatınızı kurtarabiliyor. Hem gün gün taşınma takvimi oluşturarak hem de nakliye için sırayla toparlanma planı yaparak taşınmayı zahmetsiz kılabilirsiniz. Elektrik, su, doğalgaz gibi hesaplarınızı kapatırken taşınacağınız evin temizliğini ve yeni evin hesaplarını açtırırken enerjisiz nasıl ve ne kadar süre idare edebileceğinizi düşünmelisiniz. Başvurudan ne kadar süre sonra işlemlerin gerçekleştirildiğini öğrenerek takviminizi önceden hazırlayabilirsiniz. TV ve internet aboneliklerini ve varsa aylık dergi aboneliklerinizi yeni adresinize taşımayı unutmamalısınız.
Beyaz Eşyalara Zaman Verin
Buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinesi gibi eşyaların taşınmasından 1 gün önce kullanımlarını sonlandırmalısınız. Buzdolabının içinde yiyecek kalmamasına dikkat edebilir, aylar öncesinden derin dondurucuda bulunan gıdaları tüketerek taşınmaya hazırlanabilirsiniz. Eşyaların prizden çekildiğine emin olduktan sonra nazikçe taşınmasını sağlamalı hatta duruyorsa ürünleri orijinal kutularında yer değiştirmelisiniz. Cihazlar yeni yerlerine koyulduktan sonra en az 8 saat hareket ettirmeden beklemeli ve sonrasında çalıştırmalısınız.
Küçük Eşyalar Büyük Zamanlar Almasın
Küçük eşyalar nasıl toplanır ve nasıl paketlenir bilmiyorsanız, panik yapmadan çevredeki esnaftan koli toplayarak işe başlamalısınız. Küçük kolilerin nakliye sırasında yanlış odalara koyulması, alakasız yerlerde açılması taşınmanın en büyük sorunlarını oluşturuyor. Odalardan çıkan eşyaları geldikleri odaya göre kolilemeli ve her kolinin üzerine etiketle hangi odaya ait olduğunu yazmalısınız. Bir kolide birden çok odanın eşyası olmadığında yerleşmenin çok daha kolay olduğunu görebilirsiniz. Kırılacakları kağıtlara ve balonlu naylonlara sarabilir, akabilecek sıvıları ile poşetlerle korumaya alarak sorunsuz taşınma yaşayabilirsiniz.
İyi bir nakliye firması ile anlaşsanız dahi küçük kazalarla taşınma sürecinde beklenmedik sorunlarla baş etmek zorunda kalabilirsiniz. Eşya sigortası ile uygun teminatları belirleyerek olası zararınızı güvence altına alabilirsiniz. Hemen sigortaladım.com üzerinden, en iyi sigorta şirketlerinden teklif alarak taşınma endişenizi sonlandırabilirsiniz.