blog blog

Sıfır Hasarlı Araçlar İçin Trafik Sigortası Seçenekleri Neler?

08 Eylül 2023
Yazar: Ayşe Yeşil

Sıfır hasarlı araçlar için trafik sigortası seçenekleri, tercihlerinize ve beklentilerinize göre değerlendirebileceğiniz birden fazla alternatifi içerir. Trafik sigortası, bilineceği üzere her araç için zorunludur. 

İlgili yasa hükümlerince araç sahiplerinin yükümlü kılındığı trafik sigortası, kaza gibi istenmeyen durumlarda diğer araç ve kişilerde oluşabilecek olası zararları gidermeyi kapsar. Bununla birlikte sıfır hasarlı araçlarda trafik sigortası yaptırılmasına ilişkin önemli tartışmalar bulunur. 

Özellikle son dönemde sigorta firmaları, ilk kez trafiğe çıkacak ya da daha önce herhangi bir hasar kaydı bulunmayan araçlar için cazip trafik sigortası seçenekleri sunar. Bu seçenekler içerisinde ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebileceğiniz trafik sigortaları, genişletilmiş trafik sigortası ve hasarsızlık indirimi gibi cazip avantajları içeren alternatifler de yer alır. 

Sigorta Şirketleri Tarafından Sunulan Hasarsızlık İndirimlerinin Kapsamı ve Avantajları

Sigorta şirketleri tarafından sunulan hasarsızlık indirimlerinin kapsamı birden fazla başlık altında incelenir. Ayrıca bu program, sürücüler için birçok avantajı da beraberinde getirir. Hiç şüphesiz bu avantajlardan en önemlisi sigorta primi ödemelerinin hasar kayıtlı araçlara göre çok daha düşük olmasıdır. 

Sıfır hasarlı araçlar için trafik sigortası seçenekleri arasında yer alan hasarsızlık indiriminin kapsamı şu şekildedir: 

  • Hasarsızlık Yılları: Hasarsızlık yıllarının süregelen ölçüde devam etmesi halinde trafik sigortası primi de azalır. 

  • Kasko: Söz konusu indirimler trafik sigortasını kapsadığı gibi aynı zamanda kaskoyu da kapsayabilir. 

Bunların dışında her sigorta şirketinin hasarsızlık indirimi kapsamında farklı politikalara sahip olduğunu söylemek de mümkündür. Yani, farklı sigorta şirketleri bazı özel avantaj ve indirimler de sunabilir. 

 

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Elektrikli Araç Teknolojisi Nedir? BEV, HEV, PHEV ve FCEV Ne Demek?
Şirket Araçlarına Taşıt Tanıma Sistemi Zorunluluğu (UTTS)
ÖTV’siz Araç Kullanımında Yeni Dönem: Üçüncü Kişilerin Aracı Kullanımı Yasaklandı
Zorunlu Trafik Sigortasında Yeni Dönem Başladı
Elektrikli Otomobilini Evde Şarj Edenler Dikkat: 5 bin kWh Limiti
Tesla Model Y Şarj Rehberi: NMC ve LFP Bataryalar İçin Tavsiyeler
Whatsapp Whatsapp'dan yaz

Tamam