Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Anadolu Sigorta Hasar Dosya Sorgulama

25 Mayıs 2023

Sigortacılık alanında her geçen gün yaşanan teknolojik gelişmeler, bilgi alma süreçlerini en hızlı düzeye getirmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda, internet üzerinden kolay bilgi erişimine olanak tanıyan web sitelerinin yanı sıra 7/24 hizmet veren sesli çağrı yanıt sistemleri de hızlı bir biçimde bilgi almanızı sağlıyor. Özellikle hasar dosyasının son durumunu öğrenmek için büyük fayda sağlayan bu hizmetlerin, işleyişin hızlanması konusunda başarılı olduğu gözlemleniyor.

Hasar Dosya Sorgulama Nasıl Yapılır?

Herhangi bir kaza durumunda, gerekli evrakları temin etmenizden itibaren sigorta şirketinizin devreye girmesiyle başlayan hasar tespit süreci ve hasar sorgulama işlemlerinin yapılması artık çok kolay. Kaza sonrası, ehliyet ve ruhsat fotokopilerinin, olay yeri kaza tutanağının ve kaza fotoğraflarının, 5 iş günü içinde sigorta şirketine ulaşmasıyla hasar dosyanızın açılma süreci başlamış oluyor. Her gün teknolojik gelişmelere bir yenisini ekleyen sigorta şirketleri, iletişim araçlarının arttırılmasıyla daha da ulaşılabilir olmayı hedefliyor. İnternet ve telefon üzerinden kolaylıkla yapılabilen sorgulama işlemleri için günün her saati iletişim sağlanabiliyor.

Anadolu Sigorta'nın web sitesi üzerinden hasar dosyası sorgulamak için, anadolusigorta.com.tr adresini ziyaret ederek hasar dosya sorgulama sekmesini tıklayabilirsiniz. Karşınıza çıkan menüden, TC kimlik numaranız ve hasar dosya numaranızla birlikte dosyanızın son durumunu kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Hasar dosya sorgulama işlemlerini telefon hattı üzerinden de gerçekleştirebilirsiniz. 0850 724 0 850 numaralı telefon hattından dosya numarasıyla günün her saatinde kolaylıkla bilgi edinebilirsiniz.

Tramer Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Hasar sorgulama işlemleri, araç alıp satarken de önemli bir adımı oluşturuyor. Tramer adı verilen ve satın alacağınız aracın geçmişte kaza tespit kaydının olup olmadığını kontrol etmenizi sağlayan sorgulama daiki türlü yapılabiliyor. Tramer sorgulama, Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi web sitesi üzerinden ya da 5664'e kısa mesaj yollayarak gerçekleşebiliyor. Tramer kaydı, araca dair farklı bilgilere de erişmenizi sağlıyor. Örneğin; poliçe bitiş tarihi, hasar boyutu, kusur oranı ve bunun gibi daha birçok bilgi tramer sorgulamasında öğrenebilirsiniz.

Tramer sorgulamasını yapmak istediğiniz aracın plaka numarasını 5664'e mesaj atarak geçmişteki kaza durumlarını güvenli ve kolay bir biçimde öğrenebilirsiniz. Tramer kaydı, Sigorta Bilgi Ve Gözetim Merkezi tarafından verildiği için iletişimde güvenlik öncelikli oluyor. Bu sebeple ulaştığınız tramer sonuçları tamamen doğru ve güvenli bilgilerden oluşuyor. Web sitesi üzerinden bağlantı kurarak kayıt bilgilerine ulaşmak isterseniz sbm.org.tr/tr adresini ziyaret edebilir ve online işlemler seçeneği üzerinden gerekli bilgileri alabilirsiniz.

Anadolu Sigorta İle Sigortacınız Daima Yanınızda!

Anadolu Sigorta'nın  sunmuş olduğu teknolojik yenilikler sayesinde, hasar dosya sorgulama işlemlerinizi online olarak kolaylıkla gerçekleştirilebiliyor. Ayrıca 444 9 832 no’lu Sigortaladım.com Müşteri Hizmetleri’nden de detaylı bilgiyi alabilirsiniz.

Yeni nesil sigortacılık anlayışındaki iş akışına göre aracın serviste kaldığı süreç, ekspertiz işlemlerinden sonra 24 saat içerisinde tamamlanıyor. Ekspertiz işlemi tamamlanan araç bilgileri, aracın onarımı bittiği taktirde sisteme otomatik olarak aktarılıyor. Bu sayede araç sahipleri, daha fazla zaman kaybetmeden neticeden haberdar olup araçlarını hızlı bir şekilde teslim alabiliyor. Zamandan önemli bir tasarruf sağlayan bu hizmet, hasar tespit ve onarım süreçlerini oldukça pratik hale getiriyor. Herhangi bir kaza sonrasında bitmek bilmeyen hasar tespit ve onarım süreçlerinin uzamasının da bu yolla önüne geçiliyor.

Anadolu Sigorta'nın geniş ürün yelpazesi içinde; kasko teklifleri, ev sigortası ve iş yeri sigortaları, trafik sigortası, hayat ve sağlık sigortası gibi birçok seçenek bulunuyor.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Hasar Durumunda Kıymet Kazanma Tenzili Nedir, İşleyişi Nasıldır?
Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam