Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Özel Sağlık Sigortasında Bekleme Süresi

30 Aralık 2021

Özel sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız bilmeniz gereken bazı konular vardır. Bu konular arasında en önemli olanlardan birisi de bekleme süresi ismi verilen kavramdır. Bu gibi önemli ayrıntıları öğrenmeniz durumunda sigorta yaptırırken daha bilinçli adımlar atabilirsiniz. Bekleme süresi konusu hakkında detaylı bilgi edinmeniz durumunda, çeşitli hastalıklar yaşadığınızda sigortanızdan daha doğru bir şekilde faydalanabilirsiniz. Bekleme süresi, hamilelik ve doğum sürecindeki anne adaylarını da yakından ilgilendiren bir konu olarak açıklanabilir.    

Özel Sağlık Sigortasında Bekleme Süresi Nedir?

Sigorta şirketleri sağlık sigortası paketi satın almak istediğiniz zaman sağlık durumunuzla ilgili çeşitli araştırmalar yaparlar. Böylelikle size en iyi şekilde yardımcı olan sigorta poliçesini hazırlamaya çalışırlar. Sağlık durumu araştırmasına önceden geçirilen hastalıklar, kalıtsal olarak taşıma riski bulunan hastalıklar ve sigortayı yaptırdığınız andaki sağlık sıkıntılarınız dahildir. Eğer ilk defa sağlık sigortası yaptırıyorsanız bazı durumlar poliçe dışında tutulur. 

Yüksek düzeyde masrafa yol açabilecek, ameliyat gerektiren hastalıklar veya belirtilerinin belirli bir süre sonunda ortaya çıktığı hastalıklar ilk poliçeye eklenmemektedir. Özel sağlık sigortasında bekleme süresi kavramı bu durumlar ile ilgilidir. Bekleme süresi yapılan anlaşmaya göre değişir ve sigorta sözleşmesinde belirtilir. Çoğunlukla bu süre 1 yıl olarak belirlenir. Ancak ortaklaşa anlaşma sonucunda farklı sürelere karar verilebilir. Genel olarak bakıldığında bekleme süresinin sadece ilk yılı kapsadığı görülür. İkinci poliçe zamanında ve sonraki yıllarda genellikle bekleme süresi bulunmamaktadır. 

Özel Sağlık Sigortası Bekleme Süresi Kapsamında Yer Alan Hastalıklar Nelerdir?

- Organ yetmezliği türleri ve transplantasyon işlemleri, bir başka deyişle organ nakilleri

- Safra kesesi hastalıkları, fıtık, tiroid, kist, anorektal hastalıklar

- Varis, rahim ve yumurtalık hastalıkları

- Katarakt ameliyatı

- Bademcik, burun, geniz hastalıkları, sinüzit sorunu, kulak tüpü operasyonu

- Disk ve omurga hastalıkları, dizde yırtık oluşması

- Kanser ve kalp hastalıkları, üriner sistem taşı, prostat, böbrek hastalıkları

Doğum Teminatı Bekleme Süresi Nedir?

Kadınların hayatındaki en önemli ve unutulmaz anlardan biri olan doğum süreci için de özel sağlık sigortalarında bekleme süresi vardır. Sigortayı doğumdan uzun süre önce yaptırmak daha avantajlıdır. Üstelik sağlık sigortası, masrafların tamamını karşılar. Böylelikle hem daha iyi şartlarda doğum yapma hem de bütçeyi koruma şansı elde edilmiş olur. Doğum teminatından faydalanmak ilk poliçe dönemi bittikten sonra mümkün olur. Söz konusu teminat ikinci poliçeden itibaren geçerli olmaya başlar. Ayrıca her yeni dönemde tekrar teminat ödemesi yapılması gerekir. Doğum teminatını poliçeye ekletmek, özellikle çocuk doğurmayı planlayan kişiler için uygulanması gereken bir adımdır.

Günümüzde, istenildiği takdirde bekleme süresi olmayan sigorta çeşitlerinden faydalanma imkanı mevcuttur. Tamamlayıcı ve destekleyici sağlık sigortası paketlerinden yararlanırsanız bekleme süreleri devreye girmemektedir. Böylelikle anne adayları hamile kaldıktan sonra bekleme süresiz sağlık sigortası satın alabilirler. Bekleme süresinin söz konusu olmadığı sigorta paketlerinin farklı türleri vardır. Doğum masraflarına yönelik bir sigorta yaptırılabildiği gibi, hamilelik sürecindeki masrafları karşılayan seçenekler de tercih edilebilir. İsterseniz hamile kaldığınız andan bebeğinize kavuştuğunuz güne kadar tüm süreci kapsayan bir sigorta türü yaptırabilirsiniz. 

Bekleme süresi olmayan sigortayı kullanabilmek için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşmalı olan sağlık kurumlarına gitmektir. Tahlil, muayene ve doğum masrafları gibi tüm giderler bu türdeki sağlık sigortası aracılığıyla ödenir. Kaliteli ve iyi hastanelerde tek kişilik standart oda hizmeti sunan bekleme süresiz doğum teminatı ile mükemmel koşullarda doğum süreci yaşayabilirsiniz. Ancak anlaşmalı hastane dışından bir doktor getirme şansınız yoktur. Hastanede bulunan doğum uzmanı doktor, anne adayı ile ilgilenir. Sağlık sigortası poliçesini iyice anlamak ve aklınıza takılan yerleri sigorta şirketleri ile görüşmek hastalıklar veya doğum süreci başlamadan önce yapılması gereken bir işlemdir. 

Siz de Sigortaladim.com üzerinden farklı sigorta şirketlerinin tekliflerini alabilir, mevcut sağlık sigortanızı genişletebilir, profesyonel sigorta uzmanları ile avantajlarınızı değerlendirerek alternatifler arasından seçiminizi yapabilirsiniz. Dakikalar içinde poliçelerinizi güncelleyebilirsiniz.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam