Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

HGS Bakiye Sorgulama Nasıl Yapılır?

13 Şubat 2020

Köprü ve otoyollarda bulunan geçiş noktalarından daha hızlı ve güvenli şekilde geçiş imkanı sağlayan Hızlı Geçiş Sistemi (HGS), trafik akışını düzenlerken aynı zamanda trafikte oluşabilecek yoğunluğu da azaltıyor ve daha kaliteli bir ulaşım imkanı sağlıyor. Bazı durumlarda sürücüler HGS noktalarında geçiş ihlalleri yapabiliyor. Bu geçiş ihlalleri sonucunda cezai işlem oluşmaması için Hgs sorgulama işlemleri yapılması gerekiyor.

HGS Bakiye Sorgulama İşlemleri Nasıl Yapılır?

Gelişen teknolojik sistemler sayesinde Hgs sorgulama son derece basit bir şekilde internet üzerinden gerçekleştiriliyor. Belli dönemlerde bu sorgulamaları yapmak sürücüler için büyük avantaj sağlıyor çünkü HGS ihlali sonrasındaki ilk hafta, geçiş ücreti normal tutar üzerinden ödenebiliyor. Ancak gecikmeli cezalarda geçiş ücretlerinin 11 katı cezai işlem uygulanıyor. İnternet üzerinden HGS sorgulaması iki farklı adres üzerinden yapılıyor.

  • E – Devlet sistemi üzerinden HGS sorgulaması yapılabiliyor.
  • HGS müşteri hizmetleri resmi İnternet adresi üzerinden de HGS sorgulamaları gerçekleştiriliyor.

Bu sistemler üzerinden hgs ceza sorgulaması yapılabildiği gibi hgs yükleme, hgs borç ödeme, hgs bakiye öğrenme gibi diğer tüm işlemler de başarılı bir şekilde yapılabiliyor. İnternet üzerinden hgs sorgulama plakadan yapılabileceği gibi isimden hgs sorgulaması da mümkün oluyor. E-Devlet sistemi üzerinden yapılacak tüm sorgulamalarda şifre kullanmak mecburidir. E – Devlet şifreleri ise ilk defa alacaklar için herhangi bir postaneden 2TL karşılığında alınabiliyor (2017 fiyatı). HGS sorgulaması için tercih edilecek, HGS müşteri hizmetleri resmi internet adresinde ise plakadan geçmiş dönemlere ait tüm geçiş ihlalleri, hgs borçlanmaları ve HGS ile ilgili diğer bilgiler kolaylıkla sorgulanabiliyor.

HGS Nereden ve Nasıl Alınır?

Yeni araç sahiplerinin HGS kartı almaları zorunlu olduğu gibi araç değişimlerinde de hgs kartlarının yenilenmesi gerekiyor. Hgs nasıl alınır sorusunda karşımıza üç farklı adres çıkıyor. PTT şubelerinden, anlaşmalı bankalardan veya karayolları üzerindeki Hgs satış noktalarından 5 TL karşılığında Hgs kartları temin edilebilir. HGS alımlarında araç ruhsatı ve ruhsat sahibinin kimliği olması zorunludur. Aksi durumlarda işlemler yapılamayacaktır.

HGS İptali Nasıl Yapılır?

Araç satışlarında Hgs iptali muhakkak yapılmalıdır. Araç satışı sonrasında hgs iptal işlemleri zorlayıcı olabiliyor. Bunun için satış öncesinde iptal ettirmek en doğru yol oluyor. Ayrıca HGS iptali yapılmadan satışı gerçekleştirilen araçlar, sizin üzerinizden geçişlerini yapar ve bakiye bitmesi durumunda ise kaçak geçiş cezası sizin isminize kesilir.

HGS iptal işlemleri için, hgs kartı nereden alındıysa o kurum üzerinden iptal işlemleri gerçekleştiriliyor. PTT, bankalar veya İnternet üzerinden gerçekleştirilen hgs iptali en kolay şekilde İnternet bankacılığı aracılığıyla şubeye gitmeden anında yapılabiliyor.

HGS Ceza Ödemesi Nereye Yapılıyor?

İnternet üzerinden veya PTT şubelerinden yapılan sorgulama işlemlerinden sonra, eğer ki kesilmiş bir hgs cezası varsa bu cezanın en yakın zamanda ödenmesi gerekiyor. HGS cezalarının 1 haftayı geçmesi durumunda faiz uygulandığı unutulmamalıdır. Hgs ceza ödeme işlemleri için postane ve banka şubeleri tercih edilebileceği gibi internet bankacılığı da kullanılabilir.

Trafik Sigortası ve Kasko Sigortası Arasındaki Fark Nedir?

2918 sayılı trafik kanununa göre düzenlenen ve trafikteki her aracın yaptırması zorunlu olan trafik sigortası, can ve mal kayıplarında karşı tarafa verilen zararın belli oranlarda karşılanmasını sağlar. Trafik sigortası yapıldığı aracın değil sadece kaza durumunda karşı tarafın mağduriyetini gidermek için kullanılır. Kasko sigortası ise kişilerin kendi araçlarında oluşabilecek hasarları karşılayan sigorta türüdür. Kasko sigortası, anlaşma yapılan sigorta şirketlerine göre farklılık gösterecektir. Örneğin; bazı kasko sigortaları sadece kaza durumunda geçerli olurken, bazıları aracın çalınması, yanması veya doğal afetlerde zarar görmesi gibi hasarları da karşılayabiliyor. Aracın hangi durumlarda koruma altına alındığı kasko poliçesinde ayrıntılı bir şekilde belirtilecektir. Bu küçük puntolarla yazılmış yazıları dikkatli bir şekilde okumanız daha detaylı bilgilenmenizde yardımcı olacaktır.

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam