Whatsapp ikon Whatsapp'dan yaz
blog blog

Blockchain Sigorta Şirketlerinin Maliyetlerini Düşürüyor

13 Şubat 2020

Bitcoin kavramıyla birlikte hayatımıza giren Blockchain, birçok sektörde değişimlere sebep olmaya devam ediyor. Uzmanlar tarafından bu değişimlerin giderek daha geniş kapsamlı olacağı ve finans sektöründeki şirketler tarafından güvenlik ve sistemsel tasarruflar amacıyla tercih edileceği belirtiliyor.

Blockchain, alıcı ve satıcı arasındaki işlemleri güvenli ve hızlı bir şekilde gerçekleştirebilen bir dağınık veri tabanı. Oldukça güvenli olması ve işlem süreçlerindeki masrafları azaltması nedeniyle bankalara 15-20 milyon dolar arasında kar sağlayabilecek bu veri tabanı, sigorta sistemini de etkileyeceğinin sinyallerini verdi. Önümüzdeki dönemde takip edilmesi gereken başlıca teknolojilerden biri olan Blockchain, sigorta şirketlerinin de şimdiden ilgisini çekmeye başladı.

Londra Maliyetleri Düşürme Arayışında

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte hayatlarımıza giren bir kavram da Fintech. Fintech, finans ve teknoloji kelimelerinin birleşiminden oluşuyor. Teknolojinin sağladığı hız ve modern hayatın koşturmacası içerisinde finans yatırımcıları ve müşteriler, hayatlarını kolaylaştıracak seçenekler arayarak zaman kazanma çabasında. Fintech, kullanıcıların bu arayışına kullanışlı arayüzler, online işlemler ve dijital çözümler getirerek yeni bir sektör geliştirdi. Fintech dünyasının hızla geliştiği ülkelerden biri olan Londra, 'hızla gelişen Blockchain imkanları sigorta sektörüne olumlu etki edebilir mi?' sorusuna yanıt aramak amacıyla Blockchain veri tabanını test eden bir konsept çalışma gerçekleştirdi. Çalışma, şirketlere mali tablo düzenleme, kurumsal finans, mali ve hukuki danışmanlık, insan kaynakları, global risk danışmanlığı, yönetim geliştirme gibi birçok farklı alanda danışmanlık hizmeti veren bir şirketin önderliğinde gerçekleştirildi ve 6 haftada tamamlandı. 

Sonuçlar Sigorta Sektörünün Lehine

Çalışma, yapılan işlemlerin Blockchain aracılığı ile onay sahipleri, aracılar ve üçüncü parti yöneticileri için otomatik hale gelmesine dayanıyor. Süreç boyunca katılımcılar, farklı rol ve sorumluluklar üstlenerek verileri görüntülüyor ve işlemleri gerçekleştiriyor. Gelen talepler, Blockchain üzerinden otomatik olarak değerlendiriliyor. Sözleşmelerin hazırlanması, imzalanması ve işleme alınması da otomatik olarak kullanıcılar tarafından gerçekleştiriliyor. Çalışma sonuçlarına göre hazırlanan akıllı sözleşmelerin hazırlanması, sigorta onay ve işlemlerinde kazanılan hız, finansal süreçlerdeki zaman ve emek kaybını azaltarak şirketlere uzun vadede fayda sağlayacak düzeyde. Blockchain'in sunduğu güvenli sistem ve otomatik kontroller sayesinde hatalardan oluşan zaman kaybı önleniyor ve tüm süreç güvenli, eksiksiz bir şekilde ilerliyor. Yapılan araştırmanın sonucu Blockchain'e dair birçok soruyu açıklığa kavuşturuyor. Çalışmanın olumlu sonuçları, en azından sigorta sektörü için Blockchain'in daha fazla karşımıza çıkacağını ve uzun vadede maliyetleri düşüreceğini ortaya koyuyor. 

Editörün Seçtikleri

Benzer İçerikleri Gör

Güncel İçerikler

Konut Poliçesinde Elektronik Cihaz Hasarı Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?
Kasko Yurt Dışı Teminatı Nedir?
Mini Onarım Teminatı Nedir ve Avantajları Nelerdir?
Deprem Hasarı İhbarı Ve Tazminat Ödeme Süreleri
Aracıma Vurup Kaçtılar Ne Yapmalıyım?
Konut Poliçesi Kapsamında Hasar Oluştuğunda Ne Yapılmalıdır?

Hata tepsit ettik!

Sigorta danışmanımız en kısa sürede size ulaşacaktır!

Tamam